Kontakta oss

Jens Jakobsson

jens@jakobssonpr.se
073-804 23 46

Marcus Claesson

marcus@jakobssonpr.se
072-160 90 43

Jakobsson

Kullagatan 3
252 20 Helsingborg
+46 (0)42-400 14 01
info@jakobssonpr.se

Medietjänster
Jakobsson Reklam & PR har specialkompetens från medieområdet och dagspress
Vi erbjuder en mängd olika medietjänster. Vi skriver pressmeddelanden och artiklar och hjälper er i kontakterna med redaktioner och journalister. Vi producerar artiklar och bilder till hela tidningar och tidskrifter och kan även ta på oss själva redaktörskapet. Vi redigerar texter och bilder till en färdig tidning med spänstig layout.

Vi erbjuder olika former av medierådgivning och har genomfört mediaträningar med flera internationella företag. Vi har agerat i olika situationer där våra kunder haft problem med att media antingen fört fram direkt felaktiga uppgifter om dem eller vinklat en artikel eller ett inslag på ett uppenbart oseriöst sätt.
JOBBA HOS OSS!
Titel
Vill du förändra världen tillsammans med oss? Vi är ständigt intresserade av kontakter med kreativa och engagerade personer som kan tillföra oss nya kunskaper och kompetenser. Avgörande för ett företag som vill växa är att få tag på rätt medarbetare i rätt tid. Hör av dig med ett mejl och berätta lite om dig själv, din bakgrund och varför du vill jobba med just oss. info@1.jrpr.se
Kriskommunikation
När drevet går
Plötsligt händer något på ditt företag eller inom din organisation som inte får hända. Snabbt riktar alla medier sitt sökarljus mot dig. Din telefon börjar ringa som aldrig tidigare. I det läget är det viktigare än någonsin att agera snabbt och få ut korrekt information.

Vi på Jakobsson kan hjälpa dig med råd och strategier. Vi har lång erfarenhet av kriskommunikation och av nyhetsarbete inom dagspress. Vi har exempelvis varit med om att koordinera information kring ett vaccin som drogs tillbaka från marknaden i hela Europa.
Sociala medier
Facebook, Youtube - är alla där?
Sociala medier som Facebook, Youtube, Instagram och LinkedIn erbjuder en fantastisk möjlighet att interagera och inbjuda till dialog. Nästan alla företag har mycket att vinna på att finnas där. Men det är viktigt att ha en strategi och att sätta upp tydliga mål. Man måste ha innehåll som attraherar och intresserar målgruppen och man bör ha en jämn frekvens i uppdateringarna.
Man bör också ha en kontinuerlig bevakning och bemöta inlägg snabbt. Vi kan erbjuda olika tekniska lösningar för att schemalägga och mellanlagra inlägg så att en redaktionsgrupp kan granska dem innan de publiceras. Men framför allt kan vi producera innehåll som håller hög klass.
Event
Jakobsson har genom åren hållit i trådarna i samband med många event.
Ett exempel är Velux Sverige som firade 25 år med ett stort arrangemang på Sofiero med flera hundra gäster. Vi hanterade all kommunikation före, under och efter eventet. Bland annat skulle hela arrangemanget dokumenteras i en fotobok. Ett annat exempel är en flerdagarskonferens med över 200 deltagare från drygt 20 olika länder. Bland annat byggde vi hemsidan inför konferensen och filmade alla föreläsningar.

Vi tar gärna ett helhetsansvar för liknande arrangemang. Vi hanterar allt från framtagning av strategi och kommunikationsmaterial till inbjudningar, registrering av deltagare samt dokumentation av arrangemanget. Ofta arbetar vi även med PR-insatser på olika plan när det handlar om event som har ett publikt intresse.
Intern kommunikation
Är alla med på tåget?
Vi hjälper företag och organisationer med den interna kommunikationen. Många gånger är den lika viktig som den externa, om den externa kampanjen ska få full genomslagskraft. När alla medarbetare känner till vad som är på gång skapar det en positiv känsla. Om medarbetarna får information i förväg om att företaget ska gå ut med en ny kampanj skapar det en känsla av delaktighet och, i bästa fall, stolthet när den sedan rullas ut. Uteblir den informationen kan det i värsta fall få motsatt effekt internt.
Strategier
Tänk efter före
Jakobsson har lång erfarenhet av att utarbeta strategier som kan komma till uttryck i PR-planer, marknadsplaner och kommunikativa plattformar. En plattform är ett grundläggande dokument som styr kommunikationen så att den blir målfokuserad och konsekvent. Vi erbjuder också ett beprövat workshop-koncept som vi genomfört tillsammans med många företag i olika branscher i syfte att generera idéer kring kommunikation och för att belysa olika kommunikativa frågeställningar.
Film & Foto
Tystnad. Tagning!
Vi har egen foto- och filmkompetens vilket garanterar en jämn och hög kvalitet på bildmaterialet i alla typer av projekt. Genom åren har vi producerat olika typer av filmer till våra kunder. Det har handlat om både korta reklamfilmer och lite längre företagsfilmer. Vi producerar film med både svensk och engelsk voice-over och har bland annat gjort filmer åt Melitta, Team Rynkeby och Varvsudden.
Hemsidor
Navet i marknadsföringen
Vi producerar hemsidor till större och mindre företag och organisationer. Vi erbjuder olika fasta paketlösningar för det mindre företaget. Vi kan även hjälpa er att bygga en webbshop och i samarbete med specialister på affärssystem se till att den är fullt ut integrerad med ert affärssystem. Att integrera film på sin hemsida förbättrar konverteringen i de allra flesta fall. Vi är inget sökmotoroptimeringsföretag men vi har en arsenal av åtgärder som brukar skapa en tydlig närvaro på nätet. Det är viktigt att hemsidan är väl integrerad med all annan marknadsföring.
Kampanjer
Intressera och övertyga
Vi bygger kampanjer kring kommunikativa koncept – övergripande idéer som förenar text och bild på ett övertygande sätt och intresserar och berör. Marknadskommunikation som är baserad på starka koncept når ut, blir förstådd, övertygar och leder till förändring. Vi producerar elektroniska nyhetsbrev åt flera olika uppdragsgivare. Det innebär att vi står för text, layoutar och skickar breven via säker server för att de inte ska fastna i spam-filter. Vi tar fram statistik över vilka som öppnat, läst och klickat sig vidare. Ofta arbetar vi med elektroniska nyhetsbrev som är länkade till en landningssida och ibland kopplar vi på remarketing, det vill säga betalda annonser som enbart visas för dem som besökt landningssidan.
Marknadsundersökningar
Skulle du anlita dem igen?
Vi arbetar med postala undersökningar, webbaserade undersökningar, påstana intervjuer och telefonintervjuer. Vi genomför fokusgrupper, det är ofta ett bra sätt att testa av kampanjer, förpackningar och nya produkter. Vi skapar paneler med typkunder för att följa upp verksamheter och identifiera vad som är viktigt för dem och för att stärka ett erbjudande. Att lyssna på och ta till sig vad kunder säger är en viktig förutsättning för att skapa säljande marknadskommunikation
Grafisk produktion
Ge rätt intryck
Vi har en bred kunskap inom all grafisk framtagning. Vi hjälper er bland annat med framtagning av logotyper, trycksaker i alla storlekar, digital design, och så vidare. Listan kan göras lång. Ofta kan små detaljer ha stor effekt. Våra Art Directors jobbar med grafisk form hela dagarna och har gjort det i flera år. Det ger en erfarenhet och en känsla för hur man får varumärken att lyfta.
Hållbarhetskommunikation
Grönt är värdefullt
Hållbarhet är inget modeord utan något som varje företag och organisation måste förhålla sig till. Det är ingen slump att framgångsrika företag som Apple, Google och Ikea lyfter fram sina satsningar på elbilar, sol- och vindkraft. Ett aktivt hållbarhetsarbete har blivit en viktig del i varumärkesbyggandet. Men arbetet måste vara trovärdigt. Medier och olika organisationer avslöjar snabbt försök till så kallad greenwash. Vi på Jakobsson tror att många företag är dåliga på att lyfta fram sitt viktiga hållbarhetsarbete. Vi kan hjälpa er med det.
Miguel Del Olmo Holmberg
Art Director
Kreativ svensk spanjor som är uppväxt i Glumslöv, men som känner sig lika hemma i New York som Danmark där hans danska "skat" finns. Utvecklade tidigt ett intresse för färg och form och utförde trolleritrick med framför allt Photoshop redan som 15-åring. Valet att gå en grafisk utbildning var en självklarhet. Efter utbildningen arbetade han på reklambyråer och hos en fotograf i London. Trivs alldeles utmärkt i Adobe Creative Cloud. När det finns tid över gillar han att fotografera och filma.
Raffe Bergwall
Webb AD
Köpte en tjock Photoshopbok inför en stundande Italienresa i början på 90-talet. Sedan dess har det blivit väldigt mycket Italien och kanske ännu mer Photoshop. Har arbetat som grafisk formgivare och webbdesigner i 20 år. Parallellt med det finns drömmen om att slå igenom som musikproducent med Brave Music Sweden. Spelar även musik i egenskap av DJ i tid och otid samt driver det lilla skivbolaget Wreckastow Records. Studerat Art Direction på Berghs School of Communications i Stockholm.
Jens Jakobsson
Creative Director, Copywriter
Har arbetetat som strateg och copywriter i 25 år och marknadsfört allt från hundmat till läkemedel. Har skrivit om både toalettstolar och IT-system, alltid med stort intresse och en fascination inför möjligheten att lära sig något helt nytt. Är ofta anlitad för att hantera kommunikationen vid kriser och är väl medveten om att det är sättet att hantera krissituationer kommunikativt som i värsta fall kan ge upphov till de största skadeverkningarna och inte själva orsaken till krisen. Är en en van moderator vid workshops och har skrivit otaliga marknadsplaner och kampanjstrategier.
Marcus Claesson
VD, Affärsutvecklare
Analytisk strateg som lever för att förändra och förbättra. Civilekonom och maskiningenjör med entreprenörskap i blodet. Knackade dörr och sålde diskmedel och putsade fönster i de tidiga tonåren. Har sedan dess startat och drivit flera framgångsrika företag i konsultbranschen. Har förmågan att tidigt visualisera och formulera de frågeställningar som leder varje projekt framåt. En bildmänniska. Ses ofta med kamera och fokuserad blick.
Daniel Falkman Fredrikson
Art Director, Projektledare
Började läsa handböcker om typsnitt som kvällslektyr i 15-årsåldern. Jobbat med text och bild sedan skalpell- och vaxsättningstider. Skolor: grafisk utbildning i Lund och Berghs i Stockholm. Jobbade som bildretuschör och orginalare i tio år innan han började som AD 2002. Har designat CD-konvolut, hamburgerboxar, mässmaterial, kokböcker, teförpackningar, kundtidningar och vinetiketter. Brinner för att varje dag skapa konst med hjälp av bokstäver, typsnitt, bild och färg. Konst som påverkar dig och mig utan att vi alltid tänker på det.
Nicklas Nordström
Copywriter och kommunikatör medier och hållbarhet
Högskoleutbildad journalist med 20 års erfarenhet från dagspress. Har skrivit tusentals nyhetsartiklar och långa berättande reportage och gjort cirka 15 000 intervjuer genom åren. Kan mediebranschen – och samhället i stort – utan och innan. Under senare år specialiserad på miljö och hållbarhet. Tog 2015 steget över till kommunikations- och PR-branschen och började som copywriter hos Jakobsson. Har alltid brunnit för miljöfrågor och mänskliga rättigheter. Ville förändra världen med elgitarr i tonåren. Därefter gick han över till pennan.
Sofia Arleon
Copywriter, Projektledare
Strategisk kommunikatör ut i fingerspetsarna som älskar att använda språket på ett kreativt, smart och målmedvetet sätt. Har studerat strategisk kommunikation (PR, marknadsföring och organisationskommunikation), retorik, svenska och gjort ett examensarbete med internkommunikation som huvudämne. Brinner för att hitta rätt budskap till rätt personer och skapa förståelse, nyfikenhet och delaktighet. Att vrida och vända på idéer och bokstäver tills det blir enkelt men kärnfullt, mitt i prick och pricken över i. Gärna i sällskap med en oförskämt stor tekopp.
Per Sjöborg
Filmare / Fotograf
"Now we are getting somewhere, the guy with the camera is jumping”. Ovanstående är ett citat från en fotosession för Noble house i Florida. Mannen med kameran var Per Sjöborg. Sådan är han: nöjd med en bild först i samma ögonblick som han drabbas av behovet att börja studsa upp och ner. Snacka om att brinna för något. Genom åren har han gjort allt från tv-reklam och dokumentärfilmer till porträttfotografering. En glädjespridare som får folk att slappna av framför linsen. Måste börja dagen med äggröra.
Roland Gustavsson
Eventkoordinator
Lotta Antonsson
Art Director
Färg- och formälskare som brinner för sitt jobb.

Kommer närmast från inhousebranschen och har tidigare drivit eget företag som grafisk designer.

Har jobbat med allt från mönsterritning, katalogomslag, logotypdesign, illustrationer och broschyrer för många olika företag.

Lotta antar nya utmaningar med starkt engagemang och lust. Och vill hjälpa kunder att bli tydliga i sitt budskap.

På ledig tid är det familj, hus och spännande mat som tar den mesta tiden.